15 Μαρ 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΣΕΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ

Την Κυριακή 13 Μαρτίου μέλη το Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών Αμερικής παραβρεθήκαμε σε εκδήλωση με ομιλητή τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικιτιάδη, που έγινε στην ομοσπονδία Χιακών Σωματίων στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Η ομιλία είχε σαν θέμα τον τουρισμό αλλά έγιναν αρκετές αναφορές στον αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδ...ας και πως μπορεί να γίνει περαιτέρω εκμετάλλευση του.

Στο τέλος της ομιλίας ο Υφυπουργός δέχθηκε ερωτήσεις από το ακροατήριο. Μέλος του ΥΣΕΕ απεύθυνε ερώτηση για το θέμα του Βωμού των Δώδεκα Θεών αλλά ο κ. Νικιτιαδη προφασίστηκε πλήρη άγνοια για το θέμα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης πλησιάσαμε τον κ. Νικιτιαδη και του παραδώσαμε επιστολή την οποία και δημοσιεύω παρακάτω.
Η επιστολή δόθηκε και σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Προς Κύριο Υφυπουργό Πολιτισμού

Κύριε Υφυπουργέ,

Εκ μέρους του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών, του κυριοτέρου φορέως του Ελληνικού Κινήματος που έχει σαν σκοπό την επανασύνδεση με τις προχριστιανικές παραδόσεις και αξίες του Ελληνισμού, σας απευθύνουμε ερώτηση για το θέμα του Βωμού των Δώδεκα Θεών που, προσφάτως, ανακαλύφθηκε στην Αθήνα. Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε ο Βωμός αποτελούσε όχι μόνο το κέντρο της αρχαίας πόλης των Αθηνών αλλά και την καρδιά της θρησκευτικής αλλά και πολιτικής ζωής της πόλης. Συνεπώς πρόκειται για μια από της σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον Ελλαδικό χώρο. Δυστυχώς όπως πληροφορούμεθα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο ΗΣΑΠ έχει ήδη αποφασίσει την κατάχωση του Βωμού προκείμενου να επισπευσθεί η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής. Το υπουργείο πολιτισμού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει πάρει θέση επί του θέματος.

Κύριε Υφυπουργέ,

Η χώρα μας απαιτεί από το Βρετανικό κράτος την επαναφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η επαπειλούμενη κατάχωση του Βωμού από το Ελληνικό κράτος κάθε άλλο παρά ενισχύει το δίκαιο αίτημα του Ελληνισμού για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων, μια που καταδεικνύει την ανακολουθία του Ελληνικού κράτους που από την μια απαιτεί από του ξένους επιστροφή Ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών και από την άλλη απαξιεί να διασώσει και να αναδείξει τα ήδη υπάρχοντα μνημεία. Μπορεί το Ελληνικό κράτος να μην θεωρεί οικονομικά συμφέρουσα την ανασκαφή και αξιοποίηση του Βωμού. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι για ένα μέρος του παγκόσμιου Ελληνισμού αυτός ο Βωμός δεν είναι απλά ένα ακόμα αρχαιολογικό εύρημα αλλά λατρευτικός χώρος, όπως άλλωστε ήταν και την εποχή των προγονών μας όταν πολέμησαν υπέρ «βωμών και εστιών» εναντίον των βαρβάρων.

Εμείς οι Έλληνες Εθνικοί απαιτούμε από το Ελληνικό Κράτος

1. Την άμεση διακοπή των Εργασιών του ΗΣΑΠ
2. Την πλήρη ανασκαφή και μελέτη του Βωμού των Δώδεκα Θεών.
3. Την ανάδειξη και διατήρηση του Βωμού, ο οποίος αποτελεί παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους ανά την υφήλιο.

Σε περίπτωση μη αποδοχής των δικαίων αιτημάτων μας σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ανθελληνική στάση ενός κράτους που θέλει να αποκαλείτε Ελληνικό, και που απαξιεί μνημεία που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ